Ferrari!!

Orten där Ferrari föddes och produceras sedan 1947 (tävlingsbilar sedan 1929) heter inte Modena som jag trott fram till i söndags, utan Maranello och ligger 35 km utanför Modena. En entréavgift som lämnade mer att önska av innandömet, jag var dock inte den bittraste i sällskapet.. Fina bilar i alla fall, inget att diskutera.

 Home of Ferrari

 Läcker utställningshall. Den silvriga tillverkad i 1 (ett) exemplar till en tidigare CEO på Ferrari. Respekt!

 Ferrari Enzo

 Gli italiani - Beppe, Luigi, Matteo


Nöjd

Har för tillfället inte mycket att klaga på med tillvaron här i Bologna; haft en toppenhelg, fint väder,  händer saker mest hela tiden, cykeln funkar, min italienska tas till högre nivåer, Paris om några dar... enda problemet är att jag måste hitta en bra kursbok till marknadsföringen sen är allt "a posto". Idag dagsutflykt till Modena och Marranello, Ferrarimuseum och lite annat smått o gott. Bilder kommer när dom laddats över från kameran.
Så länge finns det bilder från i fredags och "L'anniversario della repubblica" och ingenting annat.

http://www.facebook.com/album.php?aid=111486&l=20c6b&id=805605253

Liberta della repubblica

Så var det tydligen helgdag idag o skolledigt, trevlig överraskning! Morgonen började bra med ett positivt tentaresultat och strålande sol. Tror dagen bara kommer bli bättre när jag tar bussen till Matteo och det sen bär av upp mot kullarna utanför Bologna och en heldag med grillning, vin o div aktiviteter.  Kameran åker givetvis med.
Cykeln fixad igår kväll när jag gick dit, fantastiskt! Nu ska jag vårda den som ett litet barn och hålla tummarna för att den förblir hel och framför allt förblir min tills hemfärd.

A dopo

Skrattar bäst som skrattar sist

sa cykeln min o åkte raka vägen in till cykelverkstan. Har alltså fått bli bussen till skolan idag o igår, funkar så länge jag bara ska till en skola men imorn blir det omständigt värre. Jag hoppas cykeln är lagad till imorn kväll som lovat, men har å andra sidan lärt mig att inte ta för allvarligt på tidsgarantier härnere..
På bussen hem slängde en polis upp sin bildörr precis när vi passerade, repade bussen rätt rejält och spräckte rutan på sin egen dörr, därefter följde en diskussion mellan honom och busschauffören som jag verkligen, verkligen hade velat ha på film. Tyvärr ingen kamera med mig men som sagt, sevärt.

Sommar i förrgår, konstant regn igår, idag mer åt sommarhållet fast lite molnigare..

Har för övrigt hittat Charlies svaga punkt; massage.. numera kommer han in i rummet, hoppar upp i sängen och sätter sig "i position" och väntar. Kommer jag inte o sätter igång inom 10 sekunder börjar han gnälla.. jobbigt liv. 


Seger!

  nu ska jag ut o cykla

Bök

Skulle äntligen fixa cykeln och få bort det störiga kedjeskyddet med hjälp av min 2eurosavbitartång.. det gick som man borde förstått och resulterade endast i en stor blåsa på mitt finger. Gick till cykelaffären som såklart var stängd kl 14.15 en vanlig fredageftermiddag..(varför inte?)  jag kom tillbaka strax före sex och vad säger gubben? Att han inte kan göra nåt! Nähä varför inte det frågar jag, näe jag har inte dom verktyg som behövs svarar han... underligt då han för tre veckor sen bytte slang på bakdäcket och följaktligen var tvungen att ta bort trampor o allt annat som behöver tas bort för att kunna ta bort kedjeskyddet...

Spindelmannen 3 är ju skitkass, besviken.

Fick i alla fall nöjet o ta en eftermiddagslur med världens gosigaste hund idag, har aldrig sett honom så här kelig förut.

Imorn ska jag åka till Bauhaus och köpa den största plåtsaxen dom har.


           inga arbetarhänder här inte
         charlie tigger bapelsin som han ändå inte tycker om

Fri!

Så var sista spiken islagen i kistan, tentan imorse inleddes (endast) 15 mintuer försenat, tentavakten (för övrigt min arroganta logistikexaminator) förkunnade att gå ut ur lokalen=lämna in tentan, alltså inget toabesök under tre timmar. Inga problem för egen del men folk började vrida på sig rätt bra mot slutet.
Första 5 minutrarna drog nära på hälften av folket, detta på grund av resonemanget att för godkänt måste man svara på alla frågor. Om det kommer en fråga man inte har en susning om är det oväsentligt om man spikar alla övriga uppgifter. Jag gjorde så att jag hittade på lite svar på dom frågor ja inte kunde, då har man åtminstone ett litet hopp.

Nu helg, skönt. Får se vad den bjuder på.

Tentatider

Det blev inte 4e gången gillt i tisdags, är i dagsläget mer inne på att ta kursen i linköping än o sätta mig o plugga inför en 5e tenta alt muntlig tenta, även om han nog i slutändan skulle ge mig kurspoängen... känns lite segt men vad gör det om 100 år? Eller om 5 år?

Dagens tenta kändes däremot mycket bra! Fick testprogrammet att fungera som det skulle så helt fel ute kan jag inte ha varit :)  miniquizen som fanns med gav 2p för rätt svar och -0,5 för fel, att jämföra med +1/-1 på tentan som jag skrivit 4 gånger. (ingen bortförklaring, bara en... förklaring)

Lika uppiggande känsla varje gång man går förbi Piazza Verdi på vägen hem när det är hyfsat väder. Folksamling och öldrickande så man tror att det är nåt event på gång, men det är likadant jämt, bara massa folk som är ute o umgås. Jag knatar dock raka vägen hem. My home is my castle...

Dags för sista plugget inför morgondagens tenta.


4e gången gillt?

Imorse vaknade jag upp till strålande sol och fågelkvitter utanför balkongdörren. Nu sitter jag och försöker trycka in det sista från mina kära föreläsningsslides inför morgondagens prövning, medan himlen svartnar och svalorna flyger runt hustaken o skriker. Lustigt väderscenario det har varit senaste dagarna; klarblå himmel på förmiddagen, regnskur kring lunch och därefter grått resten av dan.

Får nog bli ytterligare en 10h-nattsömn inatt om det ska börja gå åt rätt håll med "hängigheten" nån gång. Det vill säga sänggång om ett par timmar, skönt!

Bra tänkt Karl

Fick för mig att vara en laglig nedladdare och köpte ett musikalbum på cdon.com. gårdagens förhoppningar om förbättrad uppkoppling grusades ganska omgående när ingen av låt-j-vlarna lyckas ladda färdigt alla 100 procenten.
Men jag kan ju lyssna på låtarna på youtube istället, det går lika bra för min del...Jag är inte sur.

För den bildintresserade...

http://www.facebook.com/album.php?aid=107279&l=2cd73&id=805605253


Åter Bologna

Så sitter man här i sitt fina gamla rum i Bologna igen, efter en tågluff modell kortare i Europa i 10 dagar.  Sista morgonen i Budapest bjöd på halsont som blev värre under sista natten på tåget Wien-Bologna, för att i nuläget vara rätt lugn men inbillning eller inte så känner jag mig lite småfebrig.. fantastisk tajming med tanke på nästa veckas 3 spännande tentor.

Lördagskvällen i Wien inleddes med cordon bleu på haket bredvid boendet, en efterbliven servitör och god mat. På vägen mot "VIRR" (som hade spanats in i turistguide) föll vi för ett annat ställe istället, STYLE Z.. kan man nästan inse direkt att det var ett bra dricka-öl-ställe, så pass att vi mer eller mindre bestämde oss för att styra kosan hit även kvällen efter. Ett telefonsamtal kl 3 på natten och en idiot som stängde en dörr som inte borde ha stängts resulterade i aningen tryckt stämning morgonen efter.. Söndagen spenderades som planerat med diverse matnyttigt i parken utanför nationalbiblioteket, skapligt väder och Carl Johan bättrade på brännan lite. Dock ingen senapseffekt denna gång.

Bratislava en liten parentes i resan, visade sig inte från sin bästa sida men nu har man varit där i alla fall! "Jag tänker inte lämna min väska hos den där killen" innebar att vi kånkade väskor genom stan istället för att lämna i bagageinlämningen. Kanske var lika bra.

Budapest fick avsluta resan, och staden föll väl i smaken. Höjdpunkten kanske var badhusbesöket som inte var Eriksdalsbadet precis.. fem pooler med olika temperatur (28-42) en kallbadspool, ångbastu, massagerum mm.. shopping sparades till slutet och vi jobbade på rätt bra sista två dagarna, inte på några genuina ungerska affärer men vi betalade med Forint i alla fall, alltid nåt.

Tillbaks i Bologna verkar allt vara sig likt, jag och Charlie var glada att se varandra igen.. han kom o ville gosa i eftermiddags och stack inte iväg efter fem minuter som han brukar göra.
Och precis i detta nu börjar det spöregna..skönt då slipper jag ha dåligt samvete för att sitta inne o uggla.

Top 3 från Europatouren
Snälla Hanna som erbjöd sängplatser i Zürich
Inga missade tåg trots flera 4-8 minutersbyten
STYLE Z i Wien + Bistro Castro i Budapest

Inte Top 3
Vädret överlag
Hostelägaren i Prag's ansiktsvårta
Första intrycket av Bratislava

Nyss avslutat oavbrutet dryga halvtimmen långt skypesamtal hemifrån, vågar man hoppas att det är någon som fixat uppkopplingen kanske..redan efter 8 månaders strul. Vore ju himlans trevligt i sånt fall.

Globetrotter 2000

Sa är Zürich och Prag avklarat, sitter i ett ganska varmt Wien i skrivandes stund och vilar fotterna. Tagen och framforallt alla tajta byten har gatt förvanansvärt bra sa här langt, bara o hoppas att det fortsätter sa.

Zürich mycket trevligt, Prag okej men kasst väder och för mycket turister.. dom kan väl aka nagon annanstans istället eller?!

Nyinköpta skor som skapar längtan efter leukoplasten pa hostel-rummet, snart ut mot en vild lördagskväll i Österrikes pärla. Kanske. Imorn slappande i parken om vädret tillater. Mandag morgon mot Budapest via Bratislava. 

På resande fot

Efter besök av föräldrarna innehållande en väldigt massa saker inklusive mycket (ibland för mycket) god mat, glass, kakor, Florens-besök, fruktmarknad, kyrkogård med mera är man nu ute och ser sig om i Europa. Vi startade igår morse från Grenoble,  kaffe o  morgonpromenad i  Geneve, tåg vidare till Zürich där vi mötte upp med Hanna och Marcus. Gratis boende hos Hanna tackade vi inte nej till! Idag regnväder men skam den som håller sig inne av den anledningen..finns mycket att se.

RSS 2.0