...

1984 hittades ett dinosaurieskelett utanför Melbourne, Australien. Dinosaurien döptes till Atlascopcosaurus efter företaget som bidrog med maskinerna.

Oväntat besök

Trodde jag skulle få ha lägenheten för mig själv lite längre än 3,5 dag faktiskt, men igår eftermiddag skramlade det till i nyckelhålet och Ramona var tillbaka...där ser man.

Påsken mycket trevlig med storebror på besök. Bologna CityTour, Basilica di San Luca, Museo di Archiginnasio och Italiens dyraste stad Venedig hanns med, bland annat.  Venedig tjockt av folk och trånga gator, kanaler och gondoler. En cappuccino vid Piazzale San Marco 8,20 euro. Vi hoppade över den.

Förmiddagen idag har ägnats åt småpyssel; Laga cykeln, skriva ut kontoutdrag och fixa foton för uppehållstillståndet, lämna tillbaka låneböcker och städa rummet. I eftermiddag blir det plugg. Man försöker ju alltid spara det roligaste till sist.

   Basilica di San Luca

 Ponte degli Scalzi och tågstationen Venedig

 en gondol med sin rematore (roddare)

Klara besked

- Chi è il professore qui eh?? Tu o io?  (Vem är läraren här? Du eller jag?)

Ovanstående är svaret jag fick när jag efter kugg #3 (har slutat tentaplugga seriöst i denna kurs) påminde examinatorn om att jag skulle få göra en muntlig tenta om det gick åt skogen den här gången med. Han tyckte jag skulle skriva nästa tenta (15 april)  och SEN, om jag kuggar även den (kan väl aldrig komma på fråga...) så ska jag få göra en muntlig tenta istället. Jag försökte med att jag faktiskt har fler tentor o kurser att plugga till, kan inte plugga till tentor i en o samma kurs under ett helt år, men som sagt... svaret klart som korvspad.

Jag tar o förtränger dagens förmiddag och njuter istället av segerns sötma efter gårdagens databasdugga: 30/30. Bara projektet som fattas så har jag fullföljt första kursen "på riktigt" här nere :)
Imorn besök av bror från Sveriges fram/baksida (välj själva) och påskfirande. Fingers crossed för bra väder.

Hets

Prov #2 avklarat, en timme på oss mot 3 på förra duggan, blev stresstest på slutet.. kan ha gått vägen, kan ha gått nån annan väg också.

4 italienare bland 7 bästa efter försöken på 200 fritt i sim-EM, imponerande.. Italien har större bredd i simningen än jag trodde. 

Väntetider inom italienska sjukvården:
> synundersökning 630 dagar
> mammografi 540 dagar
> besök hos ortoped 300 dagar


 


Kärt återseende

Så har den då äntligen kommit på besök igen; tentaperioden! efter en gjord så återstår det två, och fast man helst skulle vilja "fira" att en är avbockad med att göra ingenting resten av kvällen så är man i visst behov av plugg inför kommande prövningar. Basi di dati på onsdag känns som jag har koll på, Reti di telecomunicazioni på torsdag däremot blir svettig. Har blivit lovad en muntlig (=lättare) tenta om jag kuggar även denna gång, vilket gör att jag inte pluggar så mycket som jag borde..

Annars så var den dryga och något självupptagna logistikexaminatorn sitt gamla vanliga jag under tentan.  Vi satte igång 40 minuter senare än utsatt tid,  han svarade och pratade i mobilen flera gånger, blev arg när en student påpekade att det fattades information i en av uppgiftena (studenten hade helt rätt),  vägrade svara på frågan hur mycket tid det var kvar på tentan unt su weiter.. 

Snart påsk o mataffärerna är bokstavligen överfulla med påskägg. Här är påskäggen ihåliga chokladägg med storlekar som en rugbyboll, paketerade i ett par kvadratmeter cellofan i alla världens färger. Ska definitivt inköpas ett. Eller två. 

Sommar!!

Igår och idag har det varit helt underbart väder, ikväll när jag cyklade hem från skolan var det lite medelhavskänsla ute; började mörkna, väldigt varmt ute (~18-19 grader) fullt på uteserveringarna och massa öldrickande studenter på marken vid Piazza Verdi... synd att man har tre tentor framför sig som det måste läggas fokus på. Annars lite fascinerande hur mycket man kan påverkas av vädret, hur alla saker som tynger/besvärar en helt plöstligt är hur små och obefintliga som helst, bara på grund av att solen skiner ute..?

Databasprojektet verkar inte bli så omfattande som jag först fruktade, delvis pga att en funktion som skulle användas inte fanns installerad på datorerna i labsalen.. tack för den passningen!

Tisdag dags för sim-EM, blir spännande att se vilka som slinker med i den slutliga OS-truppen.. 93an Sjöström kanske..

Äntligen

På gymmet är det vanligt förekommande med mobiltelefonprat, tuggummi, mp3spelare, märkeskläder mm.. idag fick jag nöjet att se en kille som hade ALLT på checklistan, plus det viktigaste av allt; solbrillorna!! Det skulle vara nåt att glida in med på ÖKK där hemma.  Sönderstirrad på stört.  Han fick inte så mycket träning gjord men verkade onekligen ha flera roliga telefonsamtal.

En annan iakttagelse jag har gjort (som riskerar att skapa tveksamma slutsatser hos er läsare men skit samma) är att uttrycket italienare i den bemärkelsen att man kör utan kallingar verkar stämma bra överens med verkligheten. Gammal som ung, alla vill dom ha luft innanför byxorna.... kanske värt o prova.

Skulle låna logistikbok på tek.fak-bibblan idag. 4 av 5 exemplar skulle varit tillbaka 2 mars. Var någit ex återlämnat? Nope. Fick ta cykeln till slutet av via Saragozza istället, lååångt bort. Men nu ligger den här på skrivbordet o väntar på mig :)

...

Logistikplugget har gått över förväntan i helgen, återstår att dunka in lite teori i veckan så borde det gå vägen.. I databasen trillade poletten ner i fredags eftermiddag, orienteringen i IT har jag kvar att sätta tänderna i (lyckliga jag), prodekonomin och javan sparas till april.. studieupplägget för den som skulle vara intresserad

såg faktiskt för en stund sen några blå fläckar på himlen men dom försvann fort in bakom molnen igen. Inget regn i alla fall. Än.

Optimist javisst

Om det regnar när man cyklar hem från gymmet innebär det ju att det inte snöar. Alltid nåt att vara glad för.

Dock såg regnet oroväckande tätt och "långsamt" ut, och temperaturen var oroväckande låg... imorgon kanske snön ligger vit på hustaken när jag vaknar.

Sangriaparty igår vid torget Santo Stefano, en portugis som fyllde år och bjöd på kalas.. två stora baljor à 50 L fylldes med vodka, rödvin, juice, sprite och socker. Lägg till några rör med plastmuggar och en väldig massa folk så är festen igång.  Varför göra det svårt för sig när man kan göra det enkelt


Bilder

      lördag
     åksällskapet (inkl svart-på-en-kvart) 
     lunchutsikten
     lunchpaus

Väderförändringar

Tidigare har jag skrivit att Bologna är en väldigt praktisk stad när det regnar, eftersom de flesta trottoarer är utrustade med tak och man slipper bli blöt. På cykelturen hem från skolan idag fanns inget tak, och hemma i lägenheten kunde jag vrida ur både jeans och strumpor.
Bologna i söndags: 27 grader och sprutsol
Bologna idag: Stormvindar, spöregn och 7-8 grader. Det pratas om snö inatt.
Vad ska man säga?

Verklighetsflykt

Så var man tillbaka i Bologna igen efter en tripp till Alpernas huvudstad Grenoble.. lördagen bjöd på regn, en del blåst och väldigt gott om plats i backarna. En fin lunch under tak och besök på Sandbaren på kvällen. Söndagen sedan en sådan dag som gör det värt att leva; klarblå himmel, sprutsol och åkning i goda vänners sällskap. Vad gör det väl då att lunchen råkar bli 2 timmar istället för 20 minuter? Det obligatoriska röda ansiktet på kvällen brände härligt.


På torsdag ska det redovisas projektarbete, något som jag i nuläget är en bit ifrån att kunna göra..återigen har man lyckats sätta sig i en sådan studiesituation att man inte längre kan skjuta saker framför sig, utan istället behöver ägna all ledig tid åt att få det gjort. Vore bättre om man spred ut det under hela läseperioden. Nästa gång, då ska jag vara flitigare. (host)


Helgerna och tiden fram till sommar och hemfärd börjar göra mig lätt stressad, känns som schemat redan är välmatat om man bortser från studierna, och med dessa inkluderade kan det bli rätt fullt upp... jaja, bättre det än att sitta o stirra in i väggen.


RSS 2.0