Hemkära

Läste i Metro idag att 73% av befolkningen i Italien i åldern 20-30 år bor kvar hemma hos föräldrarna. Ganska hög siffra väl? Klart, alltid trevligt o ha föräldrarna nära tillhands..

Lugn utekväll med spanjorer igår, trodde inte dom kunde ta det lugnt om kvällarna men tydligen.  Billig öl och givande språkträning, klockrent!

Åksugen

Lite segt såhär dagen efter en intensiv helg i Österrike men den var lyckad! Givetvis tillbringades en stor del av tiden i buss men guideturer och en helkväll i Salzburg hanns med däremellan. Ett gäng mycket självgoda spanjorer, en understimulerad walesare, uttråkade portugiser och en glad svensk var vi som spenderade kvällen på Republic. Dyra drinkar och enformig musik men vad gjorde väl det, vi hade minsann kul. 
Härliga landskap med alptoppar runt omkring oss längs bilvägarna, hade varit fint om vi haft en extra dag för lite utförsåkning! Men men, man kan inte få allt här i världen.

I eftermiddags besök hos kanske världens snabbast klippande hårfrisörska, det hela var över på ca 12 minuter. Tror det ser okej ut i alla fall. Cykel får det bli imorn, hittade ingen som föll mig i smaken idag.

Märker redan efter en dryg vecka bland ettorna en stor skillnad mellan dessa och de tredjeårsstudenter jag läste kurser med i höstas. Nu är det mer lek och snack och mindre intresse för föreläsaren på föreläsningarna. Tur att man själv är mogen och tar till sig det som sägs på föreläsningarna...host host.

Verkar dra ihop sig till stormiddag här ikväll, damerna har i eftermiddags gjort tiramisukaka också så det här kan nog bli nåt! Vad jag bidrar med? Diskar såklart.

Cykel

Får nog bli en cykel i alla fall.. redan trött på o knata runt efter 4 dagar. I höstas var det till skolan och hem från skolan punkt. Nu är det hemifrån till stationen, från bussen till skola nr 1, skola nr 1 till bussen, stationen till stan/hem, hemifrån till skola nr 2, skola nr 2 och hem. Tråååååkigt.

Gymmandet äntligen igång, känns skönt. Skolschemat passar bra ihop med träning på förmiddagar o tidiga eftermiddagar så jag ska inte behöva trängas med alltför många svettiga italienare.

I helgen tripp till Österrike, Salzburg o Innsbruck närmare bestämt. Se om dessa städer kan vara värda att besöka.

In Italia è così

Bjöds idag på en mjukstart av skolan, föreläsning i Impianti Industriali (production systems) 9-11. Både innehållet o föreläsaren verkade lovande. Ska även införskaffa kursboken direkt istället för till tenta-p som fallet var med logistiken i höstas.

I torsdags när jag frågade StudentOffice på skolan om förflyttningen av vissa kurser till ett annat campus sa killen att det skulle finnas en direktbuss mellan stationen och skolan. Okej tänkte jag, bättre det än att gå 45 minuter varje morgon o eftermiddag. Idag efter föreläsningen fanns ingen som visste nåt, o tillbaka på StudentOffice var det ingen som visste NÄR direktbussen ska börja gå, bara att den skulle göra det. Jag påpekade att skolan började idag, varpå han skrockade lite o sa "kanske imorrn, kanske i mars vem vet? det här är italien".

Lutar åt att jag får köpa busskort o åka med vanliga bussen tills vidare. Hatar att gå.


Utflykt

Eftersom jag inte hade något vettigt på programmet idag så åkte jag en halvtimme norrut till Ferrara. En liten stad som jag hört ska vara väl värd ett besök, och det får jag medge att den var. Flera intakta och imponerande palats, kyrkor o även en fästning mitt i centrum. Självklart inte i klass med Örebros slott men ändå.

Lunch åts på en liten osteria och var en så kallad "typisk rätt för regionen",ett  populärt uttryck här i trakterna. I alla fall så var det cappellacci con zucca, ravioli fylld med pumpa o parmesanost. Lite väl sött för att vara vanlig mat, men gott såklart!

Gnagandet i huvudet rör sen ett par dagar tillbaka om man ska köpa gymkort eller inte. För o emot vägs mot varandra och beslut väntas bli taget inom de närmaste dagarna. Vore bra skönt att aktivera sig...


 Cattedrale di Ferrara        Castello Estense


So full of energy...not

Så har den så välkända luften gått ur mig. Knappt tre dagar har jag orkat vara seriös med tentaplugget. Hade säkert varit flitigare om det inte varit för tredje gången jag sitter med i princip samma saker. Saker som inte får en att hoppa jämfota av engagemang precis.
Orkar inte bränna igenom alla föreläsningar en gång till, o orkar inte dyka ner nån random stans och börja kolla på småsaker heller. Såå, då skriver jag lite update här istället, bra beslut!

Glädjen över att inga av mina kurser krockar med varandra dämpades idag något, då jag fick höra att två av kurserna ges i ett annat universitetsområde en bra bit utanför stan. Går bussar från/till stationen varje dag, så det blir några extra moment mot i höstas då en enkel promenad var det enda som behövdes för att ta sig till föreläsningarna.
 
Varmt väder senaste dagarna, hoppas att det bara går mot varmare hädanefter så ska vi nog kunna ha lite vår om en månad :)

Sarkozy hittat en italiensk donna, borde väl vara ett bra kvitto på nivån på damerna härnere?

Back again

I och med avbrottet i mitt skrivande under julledigheten ter det sig uppenbart att det inte är regelrätt bloggande jag pysslar med, utan mer åt resedagbokshållet. Majoriteten av läsarna har istället hållts kontakt med antingen "in person" eller via telefon. Nog om detta.

Möttes i Rom av strålande sol ocn snudd på vårvärme. Några slumriga timmar senare steg jag av tåget på Bologna Centrale och möttes av...regn. Inte kallt alls men alltid trist med regn ju.

Charlie skällde ur sig precis som det ska vara när nån sätter nyckeln i dörren. Undvek att kissa på sig så alla var nöjda o glada.

Imorrn återigen dags för Reti di Telecomunicazioni-plugg. Kan knappt bärga mig.

RSS 2.0