Temperament

Många människor här har ganska lätt att brusa upp o skrika åt varandra. Tycker det är ganska kul + att jag lär mig många nya ord som inte finns i ordböckerna.
Häromdagen stod jag o väntade på grönt ljus när det plötsligt stannade en moped och en bil mitt i korsningen, blockerade i princip all trafik, och började bråka om vem av dom som gjort fel 5 sekunder tidigare..bilar runtom hängde på tutorna men det var tydligen viktigt att reda ut saken på plats.. idag på väg till gymmet såg jag två män stå en halvmeter ifrån varandra o "prata högljutt", följt av att den ena måttar en duktig fotbollsspark på bilen som dom står bredvid. Larmet går såklart igång och från andra sidan gatan kommer en tredje kille springande (förmodligen bilägaren) men jag är på väg bortåt när han når fram så jag vet inte hur det slutar.. kul i alla fall att se folk med humör!
 
Gymmets plågor, dom s.k. personliga tränarna, vad ska dom vara bra för egentligen? Okej om dom hjälper nån nybörjare med maskiner o övningar, men här går dom omkring helt sysslolösa och tror dom är poliser.. idag var en av dom på en kille och frågade hur länge han hade varit där, 1,5 timme blev svaret. Hon börjar då föreläsa om att det är för länge, bla bla.. kroppen orkar inte prestera bla bla.. och återigen har vi en högljudd diskussion där båda vägrar ge sig..är väl hans ensak hur länge han vill vara där?
för att inte tala om när dom nästan hånskrattande går fram o korrigerar övningen för folk som aldrig bett om deras åsikt. Jag har klarat mig hittillls men det är nog bara en tidsfråga.. alternativt undviker dom mig bara för att jag är utlänning. Vi får se.

Föreläsningen imorse var den rörigaste på länge, tål att ses över en gång till.


Som jag trodde

En liten helgpresent kom för en stund sedan in på studieresultatssidan, jag hade inte fått allt om bakfoten gällande databasduggan, 29/30 är jag helt klart nöjd med!! Första provmomentet jag klarar på samma villkor som italienarna, tillfredsställande. Ikväll bio med damerna i lägenheten, imorn programmering i biblioteket.
I Metro idag lovades sol och vårvärme med upp till 23 grader i hela Italien i helgen...utom centrala norra. I trakterna runt Bologna med andra ord.
Väntar man på nåt gott så är det bara härligt

Sömnpiller

Dagens prio #1 var dugga i databaskursen, som kändes riktigt bra.  Många uppgifter kändes FÖR lätta, men tror snarare på en snäll lärare än att jag fått allt om bakfoten... visar sig om några dagar.

Efter en god och lång lunch blev det tupplur/studerande i biblioteket ett par timmar, för att sen gå till föreläsning kl 17, där blundvilandet fortsatte..när man sedan såg sig runt i salen och runt hälften satt och sov försvann det dåliga samvetet och föreläsarens röst blev återigen väldigt sövande... tror jag ska sluta fråga mig själv varför jag inte hänger med på labbarna.

Imorgon ska man iväg på en sån där trevlig fest där man känner EN person, och dom flesta övriga känner varandra sedan tidigare... finns inget jag gillar mer än att socialisera med nya människor (host)

Ingen rubrik

Har hittat en paradox här i Bologna;  Människor här går inte ut och dricker sig fulla om kvällarna, men på söndagarna är ALLT stängt och öde...vilket innebär att man är lämnad att tillbringa dessa dagar med att göra ingenting, som man gör allra bäst dagen efter kvällen före..alltså borde dom antingen få lite mer liv i söndagarna, eller börja dricka mer på lördagskvällarna. Mig kvittar det, tycker för närvarande bara det är tråkigt att sitta hemma o plugga en hel dag, bättre disciplin i ett bibliotek eller på skolan.

Hoppade nyss till och trodde att en fågel flög ihjäl sig mot mitt altandörrsfönster, men det visade sig vara charlie som ville att jag skulle ut o leka... växer den hunden aldrig upp..


Vad ska man säga...

Jag har under dagen laddat upp för en "frutti di mare" - middag i Rimini, som jag vann under lotteriet på hemresan från Genua för nån vecka sen. Samling kl 20 i hörnet Righi/Indipendenza, finskjortan på!
20.10 ringer jag den ansvariga killen för att kolla läget, varpå han säger att middagen är flyttad till nytt datum eftersom bara en tjej hade bekräftat mailet han skickat ut för några dar sen, och sagt att hon skulle dyka upp. Enligt honom stod det längst ner i mailet att det var viktigt att bekräfta sitt intresse. Okej, jag bad om ursäkt för eventuellt strul, gick hem, läste mailet, och...inte ett ord om nån j-vla bekräftelse. Italien.. Men men, vad är väl en middag i Rimini mot att sitta hemma och plugga databaser?

Nästa vecka har jag ett möte för att få mitt permesso di soggiorno, som alla utlänningar som stannar mer än 90 dar behöver ha.  Igår skulle jag ta reda på vilka dokument jag bör ha med mig, varpå jag åkte till den givna adressen. På denna adress var det numera ett trafikkontor, och jag skulle istället bege mig till "mitt" kommundelskontor. Där visste snubben bakom glasrutan för det första inte vad Erasmus var för nånting, och sedan såg han ut som ett frågetecken när jag hade frågor angående permesso di soggiorno..jag sa att jag hade blivit hit(dit)skickad av en dam på ett annat kontor i stan, varpå han gav mig ett formulär för utlänningar som vill jobba i Italien, och sa vänligt (läs: FÖR vänligt för att vara menat på riktigt) att "har du fler frågor är det bara att komma tillbaka" samtidigt som han tryckte fram nästa kölappsnummer. Jahapp...... tack för ingenting. Ska ringa ett annat ställe imorn o se om man kan få nån klarhet i det hela. Vore åtminstone kul o veta var jag ska ha mitt möte nästa vecka...

Mitt första Frankrike-besök någonsin är inbokat i alla fall, om dryga två veckor ska det åkas puder o ätas snö!! 


Det har aldrig

skadat med ett gott skratt!
Lägenhetens fyrbenting visar hur man underhåller sig själv om ingen vill leka med en..

http://www.youtube.com/watch?v=befa29m-OfI

Veckoslut

Stenhård fotbollsdrabbning som slutade med snöplig uddamålsförlust igår eftermiddag, 11-12. Vi hade det som i en liten ask men en hal liten lerfläck kan få förödande konsekvenser...
Gårdagskvällen innehöll middag i goda vänners lag och ett par weissbier (dock ej i samma klass som den i München) på puben Arteria. Reflekterar med jämna mellanrum över att man sällan dricker sig full här, man tar istället ett par tre öl / drinkar och sen är det bra. Lite salongsberusning men inget mer. Jag har inte sedan ankomst till stövellandet sett något endaste bråk på ett uteställe, kan det månne finnas en koppling?
Kul grej att alla i sällskapet började prata mer o mer engelska ju mer vin dom drack, antar att det är ett universellt faktum att ens språktalanger visar sig från sina bästa sidor med några glas innanför västen.. 
 
Databaslabbarna varje torsdag kan komma att bli veckans höjdpunkt ur skolsynpunkt i fortsättningen; 3,5 timme med en labassistent bara ett par år äldre än oss andra, lite smånördig men bra på att driva med sig själv. Det är oklart om vi lär oss nånting men tiden går väldigt fort!
Imorgon trillar det enligt uppgift in en liten slant från CSN på kontot, kan behövas eftersom det femte hjulet kommer hit nästa helg och vill casha in 3 månadshyror. Plus att jag vill ha ett par nya skor.


Velande lönar sig

Har i dagarna funderat om jag ska gå på karnevalmiddag på lördag med massa erasmusstudenter...maskerad, uppträdanden med sång från varje bord etc...inte riktigt "my kind of deal". men å andra sidan, vad skulle man annars ta sig för denna lördagkväll?
Så kom lösningen häromkvällen när vi var ute på lokal,  Matteo tyckte nämligen att vi skulle ha en hel(eftermid)dag på lördag; shopping, fotboll, middag, diskotek. En väldig tur att jag inte bokat upp mig o pröjsat 17 euro för en middag jag egentligen inte ville gå på! Prisad vare oförmågan att ta egna beslut.

Själv på gymmet imorse, att snittkostnaden sjunker för varje gång jag går dit ger även det bra motivation! 
Igår middag på pizzeria Nuova Epoca, som fått en gambero rosso-utmärkelse, som tydligen kännetecknar hög kvalitet... vad vet jag, god pizza iaf.

Strax produktionsekonomi, och jag som bara har gjort halva läxan, hur ska det gå? 

Foton

 genova centrum

 middag på 4-stjärniga hotellet
 portofino hamn

 santa margherita, där båten till portofino avgick från. frukten dock sur som citron

Härliga måndag

Så var den här igen; måndagen. Personligen har jag faktiskt en mjukstart på veckan med en föreläsning alt. lab 9-11, dom båda krockar och beroende på vad jag känner för så blir det antingen produktionsekonomi eller javaprogrammering. Idag java. Därefter studier i biblioteket där jag störde omgivningen med min överstrykningspenna..DÅ är det tyst i salen vill jag lova! Gym, lunch, plugg, eftermiddagslur, så småningom middag. Å sen läggdags igen innan man vet ordet av.  Var tar dagarna vägen kan man fråga sig.

Helgen i Genova / Portofino (OBS enligt Wikipedia anses den av många vara en av medelhavsområdets finaste städer) flöt på fint. Massor av djur att beskåda i akvariet och en middag i litet sällskap följd av diverse lekar var höjdpunkterna.

Och Nystrand verkar vara på fortsatt rätt spår, inte för att konkurrensen i "Good Luck Beijing" - tävlingarna var nåt att hänga på vardagsrumsväggen men däremot segrartiderna i kombination med senaste månadens hårda träningsläger på höghöjd i Sydafrika. Blir mumma i augusti! Inte att glömma Stymne som var 2a, 3/100 efter... 4x100 fritt kan även det bli trevligt på OS.

Bilder inom kort, något som kräver min fysiska förflyttning till säkrare uppkoppling.

Giro d'Italia

Numera är det cykel som gäller här i Bologna! Med livet som insats på dom trafikerade gatorna, men ett liv utan spänning är ju som alla vet inget att ha. Om några månader startar Girot så nu är det jag och Ulissi som ligger o pumpar mil på landsvägarna.

Denna termin har alla föreläsarna (3) kostym varje dag, jämfört med en förra terminen. Det ger lite mer pondus och att föreläsaren alltid ska tilltalas "Ni" känns helt plötsligt motiverat.
I databaskursen ska det tydligen genomföras 2 duggor, en tenta samt ett projekt med efterföljande redovisning/opponering, hurraaa vad härligt! Produktionsekonomin hålls i en aula med ca 30 stolar mindre än antalet studenter, vilket medför att man (om man har tur) får sittplats om man är där en halvtimme innan föreläsningen börjar.

Humörshopping i eftermiddags; 2 skjortor och 3 t-shirtar (nästan münchen-pris) för 19 euro. Me like!

Ikväll kolla film och äta pizza. Imorgon fota hajar och delfiner i Genova.

A dopo

RSS 2.0