Idag

hörde jag den längsta åskan i HELA mitt liv, den varade i runt 15 sekunder skulle jag tro.. lite kul. Cykelturen hem inte lika spännande. 

Tack vare en busschaufför som inte var rädd att förlora körkortet hann vi in från Milanos flygplats till stationen lagom till sista tåget Milano-Bologna i tisdags kväll, och igår och idag har det varit flitigt pluggande. Inatt ner till södra italien för lite sol- och badsemester, sen... SEN ska jag plugga ordentligt! Lovar.

Amsterdam var en trevlig liten stad tycker jag, blev positivt överraskad! Van Gogh, Rijks, Bijbels och Photography museums bockades av, för att nämna några. Gratis entréer + gratis kollektivtrafik tack vare ett turistkort kallat "I AMsterdam", Fyndigt.

Täcket nuförtiden överflödigt så det är borttaget. Shorts framtagna. Långärmade tröjor långt in i garderoben.  Gillar't.  Andy o jag i lägenheten i närheten av Manor House, London

 Lunch i Vondelpark bredvid Rijksmuseum, Amsterdam

 Stadsdekorationer vid Leidseplein, Amsterdam 


Monsun eller nåt

Verkar som regnperioden har kommit hit. Visste inte att det fanns sånt i Italien men uppenbarligen. 140 mm sen måndags kväll, man tackar. Dessförinnan har det regnat mest hela dagarna men ändå så man kunnat gå utanför dörren.

Efter (såhär i efterhand) lite för lång vistelse i London och imorgon avfärd till Amsterdam har det börjat gro ett litet orosfrö i magen min inför tentorna om en månad.. detta frö kommer fortsätta växa och blomma ut i en stoor o präktig ångestblomma. och allt har jag mig själv att skylla. Vet inte riktigt hur jag tänkte.

Inlämningsuppgift i digitaltekniken ska in imorn. Nån som kan hjälpa mig?


....

Så var det klart att jag kan göra muntlig tenta i IT-kursen från hösten, inte en dag för tidigt. Synd att han bara erbjöd mig måndagar eftersom de flesta av dessa faller bort av olika anledningar (bland annat nationaldagen 2 juni). Verkar som det får bli dagen innan finanstentan.

Imorn eftermiddag blir det en tur till Rimini, italienarna tycker fortfarande det är för kallt för bad men jag litar inte på deras omdöme så jag packar ner badbrallorna.  25 i luften borde framåt kvällen ge åtminstone en 16-17 i vattnet tycker man.

Snart till London och besöka gamla vapendragaren Andy som är i Europa på visit, ska bli himla kul!! Vi har en del o ta igen sen senast.

Au revoir

Paris Paris Paris... vad ska man säga? Helt klart ett perfekt resmål för att fira jubileumsdagen! Det var visserligen fler än vi som ville gå upp i Eiffeltornet, åka båt på Seine, ta en fika vid de pittoreska caféerna, njuta av solen i grönområdena utanför Le Louvre etc..  men så är ju staden också ett av de (om inte DET) mest populära turistmålen här i världen så man får väl gilla läget.

Nicole var där förra vintern och kunde gå upp och ner i Eiffeltornet i princip som hon ville, så det får bli återbesök ett annat år en annan årstid om man vill ha lite space.


Skor och väskor i fascinerande prisklasser, en fantastisk fiskrätt i Montmartre, gott rosévin på enda parisiska restaurangen som serverar "godkänd" Bouillabaisse, champagne på gräset vid glaspyramiden och fin fransk frukostyoughurt var några av alla höjdpunkter.


Tillbaka i Bologna sken solen och värmde upp luften till 23 grader, Charlie skällde men höll ihop blåsan, digitalteknikboken ligger o stirrar på mig och vill öppnas...får göra ett försök. kanske.


Adjö Paris, på återseende.
RSS 2.0