...

Jag har nyss haft världens trevligaste och mest avslappnade avskedskonversationen med damerna i rummet bredvid mig i lägenheten.  Det var inte alls stelt, obekväm tystnad efter varje mening, alla-tittar-på-hunden-och-hoppas-nån-annan-ska-säga-nåt-perioder eller konstiga ljud från kalle för att bryta tystnaden, utan istället skrattade vi hejdlöst,  pratade gamla minnen från året som gått och alla tokiga grejer vi har hittat på tillsammans, jag berättade om vilka ställen dom ska besöka om dom kommer till sverige, DEFINITIVT att jag hjälper er med boende etc om ni har vägarna förbi..

Fantastiskt vilka trevliga människor man kan ha turen att träffa när man hyr en lägenhet utan att känna dom som bor där sedan tidigare. Viva Italia!

Hotel Piacenza

Bolognaprocessen går mot sitt slut. Min i alla fall.  Hemfärd om ganska precis 48 timmar men varken färdigpackad eller grundstädat rummet. Jag skyller på värmen som gör det svårt att hitta initiativet till att göra något som innebär att röra på sig. 

Christoffer-besöket i veckan bjöd på fullträff efter fullträff, Chalet dei giardini Margherita onsdag, torsdag Milano med middag vid kanalen och utestället The Beach på kvällen, fredag beachen i Rimini och stuffande på Turquoise. Svettiga tågresor på natten/morgonen lite halvt full halvt dagen-efter inte lika härliga men hade kanske sin charm dom med. Gästen min insisterade även starkt på att leta reda på ett visst hotel i Milano där det skulle bo två damer vi tidigare träffat på The Beach. Detta växte till ett ca 3 timmar långt promenerande i utkanterna av Milano från 5-8 på fredagsmorgonen med en kalle som inte var jättemunter. Vi hittade det till slut men nöjde oss med att lämna ett meddelande till dom i receptionen, tog sedan förmiddagståget tillbaka till Bologna o sov rätt gott.

Mötte en nunna på fredagsmorgonen i Milano som frågade oss "vad håller dom på med?" och pekar på ett gäng vägarbetare en bit bort. "Ingen aning" svarar jag, varefter hon gör den klassiska italienska gesten med handen (som man kan se Totti & Co göra på fotbollsplanen) o säger "Italienare, dom är dumma i huvudet allihopa" och går skakandes på huvudet vidare.  Kul tyckte vi.

Smidig lösning

Den som följt denna blogg har fått läsa en del om min finanslärare och hans karaktär o pedagogiska brister. Efter mailsvaret förra veckan att han var utomlands med jobbet, mailade jag återigen i eftermiddags för att bestämma tid och plats för att få underskrift i min libretto, där alla studieresultat ska dokumenteras. Svaret kom inom tio minuter och sa "om du vill kan vi träffas på tågstationen om en halvtimme."  Jag drog dit med cykeln, ringde honom, inget svar. Blir uppringd fem minuter senare då han sitter på vespan på väg mot stationen och pendeltåget till Ferrara. "Möt mig vid spår 10" säger han. Stressad som vanligt dyker han upp vid spår 10, pratandes i mobilen med frugan som vanligt säger han hej, fyller i libretton och kliver på tåget, som 30 sekunder senare tuffar iväg. Varför träffas på arbetsrummet när man kan göra det i eftermiddagsrushen på centralstationen?

Festa

Igår var det privatfest hos en kompis kompis, rätt stor faktiskt (~100pers) o fri bar hela kvällen lång. Började lite avvaktande när jag mötte Matteo och upptäckte att han hade tagit med sig sin kusin Nicole, som det finns ett lite oskönt förflutet med. Men med mer folk i antågande blev det hela lyckat och jag sa även hejdå till Beppe o Luigi. Dom lovade (som de flest a brukar göra) att dom kommer o hälsar på i Sverige i höst. Vi får se.

Förundrades än en gång över italienarnas alkoholvanor. Där fanns det mängder av gratis öl vin o sprit, det var en varm skön lördagkväll etc, men inte en enda person som blev överförfriskad. Inbillar mig att scenariot hade varit annorlunda i Sverige. Säger inte att det ena är bättre än det andra, bara konstaterar olikheter..

Marknadsföringsresultaten publicerades igår kväll och det gick som jag hade trott men inte vågat hoppas; Godkänt!  Case-delen inte särskilt bra genomförd men det vägdes upp av frågedelen i tentan. Återstår att försöka få till möte med läraren, lättare sagt än gjort.

Ny approach

Ständigt dessa människor som går omkring och försöker pracka på en strumpor, pappersnäsdukar, pennor o annat skit. Idag provade jag en ny metod för att bli av med dom snabbt o smidigt; spela döv.  Faktiskt rätt effektivt. Flera blev rentav förskräckta när dom "insåg" att jag inte kunde höra.. sa ett trevligt ursäkta och gav sig vidare.  Alla sätt är bra utom dom dåliga.

Undrar hur vi ska möblera lägenheten... pingisbord som köksbord o biljardbord som vardagsrumsbord kan nog vara en bra början.


In the zone

Vissa dagar flyter på bättre än andra. Idag var en sådan dag:

Ramlade in ett studieresultat till min fördel.

Fick kontraktet på en finfin lägenhet i Linköping from 1a september

Klippte mitt alldeles för långa hår (gick till frisörskan som nämnts tidigare, kl 17. Frågade om det inte var öppet 11-16 men det var ju på tok för varmt o jobba mitt på dagen i den här värmen... skönt att man kan göra som man vill!)

Såg "premiären" - typ 20 pers i salongen - av Wanted, underhållning för stunden men inte så mycket mer. Hade inte förväntat mig något mer heller i och för sig.


På lördag morgon publiceras resultaten från marknadsföringstentan.

RSS 2.0