Trägen vinner

Från första veckan här i Bologna har jag förföljts av denna långlivade kurs kallad Reti di telecomunicazione, med en examinator som verkade bestämt sig från första gången jag pratade med honom att jag inte skulle få godkänt i kursen.

Efter 2 kuggade tentor frågade jag om det fanns möjlighet att göra annan typ av tenta. "Om du kuggar nästa kan vi göra en muntlig variant". Sagt o gjort, jag kuggar nästa, men får samma svar som gången tidigare. Okeej, kuggar nästa, lovas muntlig tenta. Väl där dyker han inte upp, när jag sedan kommer för att till slut göra min muntliga tenta (tror jag) blir jag satt på en stol o göra vanliga tentan än en gång. Kuggar, blir lovad muntlig tenta på måndag (idag). Väl där sitter han i knappt 2 timmar o beklagar sig över mina otillräckliga kunskaper o känner sig "förolämpad" för att jag inte kan mer än jag kan. Efter att i princip bara suttit och tagit emot skit börjar jag till slut hugga emot lite (förvånad över hur bra språket flöt på då faktiskt) och efter vissa diskussioner och oenigheter ger han mig poängen 18=godkäntgränsen. Inom mig dansas o sjungs det för glatta livet, utåt stenansikte och "ja, jo, 18 får jag väl vara nöjd med i o med att jag inte kan kursinnehållet så bra som man skulle kunna önska".
Sanslöst hur mycket tid som lagts ner på allt tentapluggande till denna kurs, har uppenbarligen använt mig av fel studieteknik men fortfarande.. den kurs jag slitit överlägset mest med för att bli godkänd i sen jag började universitetsstudierna. Skönt att man kan lyckas ibland!

Annars är det vad man skulle kunna kalla högtryck i trakterna; svetten rinner bara av att stå och vänta vid trafikljus, asfalten mjuknar o blir blöt, folk gömmer sig undan torgen o öppna platser.. men detta är vad jag längtade efter i vintras så jag är supernöjd! Två tentor kvar. Sen.....mhm, ska bli skönt med sommarlov.

Kommentarer
Postat av: Erik

Grattis till den avklarade tentan!Vad blir det för avskedshälsning till examinatorn?

2008-06-23 @ 21:04:12
Postat av: Jenny o Ulf

Man of the day!

2008-06-23 @ 21:39:23
Postat av: cj

underbart med uppstoppade professorer=)! krattis

2008-06-25 @ 08:14:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0