Åter Bologna

Så sitter man här i sitt fina gamla rum i Bologna igen, efter en tågluff modell kortare i Europa i 10 dagar.  Sista morgonen i Budapest bjöd på halsont som blev värre under sista natten på tåget Wien-Bologna, för att i nuläget vara rätt lugn men inbillning eller inte så känner jag mig lite småfebrig.. fantastisk tajming med tanke på nästa veckas 3 spännande tentor.

Lördagskvällen i Wien inleddes med cordon bleu på haket bredvid boendet, en efterbliven servitör och god mat. På vägen mot "VIRR" (som hade spanats in i turistguide) föll vi för ett annat ställe istället, STYLE Z.. kan man nästan inse direkt att det var ett bra dricka-öl-ställe, så pass att vi mer eller mindre bestämde oss för att styra kosan hit även kvällen efter. Ett telefonsamtal kl 3 på natten och en idiot som stängde en dörr som inte borde ha stängts resulterade i aningen tryckt stämning morgonen efter.. Söndagen spenderades som planerat med diverse matnyttigt i parken utanför nationalbiblioteket, skapligt väder och Carl Johan bättrade på brännan lite. Dock ingen senapseffekt denna gång.

Bratislava en liten parentes i resan, visade sig inte från sin bästa sida men nu har man varit där i alla fall! "Jag tänker inte lämna min väska hos den där killen" innebar att vi kånkade väskor genom stan istället för att lämna i bagageinlämningen. Kanske var lika bra.

Budapest fick avsluta resan, och staden föll väl i smaken. Höjdpunkten kanske var badhusbesöket som inte var Eriksdalsbadet precis.. fem pooler med olika temperatur (28-42) en kallbadspool, ångbastu, massagerum mm.. shopping sparades till slutet och vi jobbade på rätt bra sista två dagarna, inte på några genuina ungerska affärer men vi betalade med Forint i alla fall, alltid nåt.

Tillbaks i Bologna verkar allt vara sig likt, jag och Charlie var glada att se varandra igen.. han kom o ville gosa i eftermiddags och stack inte iväg efter fem minuter som han brukar göra.
Och precis i detta nu börjar det spöregna..skönt då slipper jag ha dåligt samvete för att sitta inne o uggla.

Top 3 från Europatouren
Snälla Hanna som erbjöd sängplatser i Zürich
Inga missade tåg trots flera 4-8 minutersbyten
STYLE Z i Wien + Bistro Castro i Budapest

Inte Top 3
Vädret överlag
Hostelägaren i Prag's ansiktsvårta
Första intrycket av Bratislava

Nyss avslutat oavbrutet dryga halvtimmen långt skypesamtal hemifrån, vågar man hoppas att det är någon som fixat uppkopplingen kanske..redan efter 8 månaders strul. Vore ju himlans trevligt i sånt fall.

Kommentarer
Postat av: CJ

jävla fransos-äckel!!

2008-04-12 @ 00:28:46
Postat av: kalle

pratar vi om paret på westend city?

2008-04-12 @ 10:13:51
URL: http://abologna.blogg.se
Postat av: cj

ja... vresig carl johan o en calle som tydligen kan sova över 18?!?!??!?!?! påringningar... bra

2008-04-12 @ 20:10:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0