Wir Sind Helden

Så var då Bayern och framför allt München avbockat på Europakartan efter en långweekend med mersmak. Irritationen över att behöva sitta och huttra på tågstation i Bologna i en timme på onsdagsnatten byttes snart ut mot glädjen över t-shirt kap på H&M  Sonnenstrasse (?) och värmen i en kaffe på Starbucks.
Det provsmakades weiss-wurstel & pretzel-frukost, apfelstrudel, tysk falukorv, svensk köttfärssås, tacos och givetvis en och annan weissbier. Sicken kulinarisk helg!

Turistinslagen bestod av Olympiaparken, Allianz Arena, BMW Welt, Moderne Pinakoteke och Universitetet. Kartoffel museum sparas till nästa gång. Likaså Olympia Schwimhalle, som denna vecka/helg var bokad för ett simhoppsjippo med tyska kändisar. Vore nåt o köra i Eriksdalsbadet, Bert-Åke Warg köra 1,5 volt i pik från 3an och Mona Sahlin köra tyska från 10an.. given succé.

Väl i Bologna slungas man tillbaka in i vardagen med muntlig tenta imorgon onsdag, på områden jag inte direkt är bästa vän med. Ska öva på att pressa fram tårar på beställning ikväll när jag lägger mig, kan komma väl till pass imorgon.

Idag sagolik tortellini i skolmatsalen för 2 euro som sedan följdes upp av (faktiskt) den godaste pizzan jag ätit hittills i pizzalandet. Från samma pizzeria som vanligt, men det var något extra med den. Tog slut alldeles för fort.

Kommentarer
Postat av: CJ

Kaufingerstrasse=)... nästan rätt, Sonnenstrasse är en tvärgata! Men helt klart godkänd helg. Pricken över i:et hade ju varit att vi köpt bundesbiljetter och gått till kartoffelmuseet som sagt:)

2007-11-29 @ 23:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0